Powered By Blogger

söndag 22 juli 2012

Vidingsjö -en trygg plats?

Jag läser på Aftonbladets hemsida att en kvinna i 30-årsåldern blivit våldtagen vid Vidingsjö motionscenter. Den plats där jag under nästan 20 år tränat löpning och promenerat, ofta flera gånger i veckan. Jag blir oerhört ledsen och arg.

Vidingsjö är ett ställe där jag vill känna mig trygg. Jag vill kunna åka dit och njuta av skogen utan att behöva vara utrustad med pepparspray eller tvingas ha sällskap av en person som haft "turen" att födas med pungkulor.

Jag vill kunna njuta av mjuka skogsstigar, mental avkoppling och egentid, utan att känna rädsla för att det står en våldtäktsman gömd bakom nästa krök, redo att angripa mig. Jag vill få puls och adrenalin i kroppen av den fysiska ansträngningen som träningen innebär, inte av oro och rädsla för att bli utsatt för övergrepp.

Jag vägrar att ge upp min träning och njutningen det innebär att få utföra den i skogen. Jag vägrar även att förlägga min träning enbart till dygnets ljusa timmar. Jag förblir dock inte opåverkad av dessa nyheter, utan skärpan och misstänksamheten kommer ofrånkomligt att höjas under mina träningspass.

Jag hatar att behöva känna mig utsatt och rädd bara för att jag råkar vara kvinna. Fy fan så orättvist.

1 kommentar:

  1. Så himla tråkigt! Jag känner precis som du. Inte klokt att man inte ska kunna ge sig ut på en löprunda.

    SvaraRadera