Just det, det var någon som ville ha receptet på hallongrottorna jag och kidsen brukar baka. Slänger ut receptet här, så kan alla som vill känna sig lite husliga och bjuda på hembakt sno ihop en sats.
Denna kaka är inte den vackraste kakan i världen, men utsidan är som bekant inte allt, den smakar kungligt!
Så, du behöver:
250 g smör (alltid riktigt smör, bojkotta margarin gott folk)
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 dl marsanpulver (alltså sånt man gör vaniljsås på)
god hallonsylt
Rör ihop allt till en smet. Dela degen i 18 delar som du rullar till bollar och lägger i formar (helst folie). Gör ett hål med tummen och släng i en klick sylt. In i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12-13 minuter. Låt svalna. Ät sedan så smulorna sprutar.
Nu fick jag känna mig lite som en hemkunskapslärare. Intressant upplevelse.
Prova gärna att grädda dem lite längre, då blir de lite kolaaktiga i smaken
SvaraRaderaTack för tipset! Ska definitivt provas vid nästa baktillfälle!
Radera