Powered By Blogger

söndag 8 juli 2012

Föräldraliv i charterland

Föräldraliv i charterland

Som ni säkert har förstått så befinner vi oss på ett hotell med väldigt mycket barn i alla åldrar. Detta innebär självklart även att det finns väldigt mycket föräldrar, och jag måste säga att man kan göra en hel del intressanta iakttagelser när det kommer till föräldraskap på semestern. 

Det finns en föräldratyp här som är extra intressant att följa , jag kallar den för "by the book"-föräldern. Här har vi föräldrarna som vill göra allt enligt de sista forskningsråden från barnpsykolger/barnläkare. Barnen har självklart ALLTID solhatt, halkfria badskor, solglasögon och badkläder som täcker HELA kroppen. Möjligen sticker en liten nästipp ut nånstans. Föräldrarna står ändå redo med en solkräm 50 spf, ifall någon liten hudflik skulle kika fram, och sprayar då som om det gällde livet.

Barn till dessa föräldrar får inte glass vid poolen eller pannkakor till frukost, utan det är hälsosam och nyttig mat som gäller, även på semestern. Snabba kolhydrater är lika farligt som knark. Det har barnpsykolgen på tv 4 sagt. Föräldrarna pratar alltid lugnt och pedagogiskt med sina barn, även om de precis försökt bränna ner lekplatsen eller sparkat ett annat barn i magen, höjda röster eller ett grepp om överarmen är otänkbart, opsykologiskt och oproffsigt. Dessa föräldrar är av någon konstig anledning oftast svenskar eller tyskar..

Danska föräldrar kör generellt lite mer "let go" attityd. Tar sig en cigg och ligger och skrattar när ungarna kastar bacon i poolen eller kör Ronja Rövardotters vårskrik vid fruskotbuffén. Rätt skönt.

Och vi då? Är vi så perfekta? Absolut inte! Patric och jag ligger nog nånstans mittemellan det danska och svensk-tyska föräldraskapet. Solkräm på kidsen -absolut, glass och snabba kolhydrateter,-självklart! Bacon i polen, -ja tyvärr, Moa slängde ner en bit igår, men då blev jag upprörd. Inte okej med matrester i poolen!!

Nehej nu ska vi ner och äta crossisanter, nutella och pannkakor. Snabba kolhydrater på semestern är ett måste för såväl små som stora=)

1 kommentar: