Powered By Blogger

lördag 22 september 2012

Världens godaste och enklaste knäcke

Söndagsmorgon! Kidsen tog "sovmorgon" till 05.50. Det är ju inte så att man jublar högt när det läggs fram önskemål om memory-turnering innan klockan ens slagit 06.00, men that's life. Sett från den positiva sidan blir ju helgen väldigt lång när man inte sover bort halva dagen:-)

I fredags bjöd min kollega på världens godaste, och enligt henne, även världens enklaste knäckebröd. Det var helt fantastiskt gott, och jag tänkte ge mig på att baka en plåt idag. Delar med mig av receptet om ni också vill ägna er åt bakning denna regniga söndag i september.

Du behöver:

2dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
1,5 – 2dl kokhett vatten
flingsalt

Blanda samman allt utom flingsalt och tryck ihop till en deg. Bred ut med slickepott/händerna tills det täcker en hel plåt (bakplåtspapper under). Skär eller "sporra" det i lagom stora bitar om du inte vill bryta det efter gräddning. Strö över flingsalt och tryck in det lite i degen.

Grädda i mitten av ugnen i 150 grader cirka 1 timme. Låt gärna stå kvar på eftervärme, så att det blir riktigt hårt och knaprigt. Servera med en lagrad ost, riktigt smör och kanske lite hemgjord björnbärsmarmelad. SÅ gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar