Powered By Blogger

lördag 22 september 2012

Gräsänka

Ikväll är det bara tjejerna och jag hemma. Min käre sambo har tagit med sig några polare och stuckit ut till landet för att plocka svamp. Eller nja, dricka bärs och kolla på UFC (alltså galen kampsport) var det visst. Svampexkursion var nog aldrig aktuellt för det gänget.

Görlsen och jag har haft en riktigt mysig kväll, vi låg i badet länge och gick inte upp förrän vi såg ut som skrynkliga pensionärer. Efter långbadet somnade grynen gott, mycket nöjda med sin bio-dag med mormor och morfar. Bion verkar ha varit en riktigt succé, jag kommer inte ihåg vad filmen hette, men den var 40 minuter lång och anpassad för 2-3 åringar, perfekt ju!

Själv har jag parkerat mig i soffan och är, för en gångs skull, master över fjärrkontrollen, men det finns ju för tusan inget att se! "Körslaget" är lite väl klämkäckt för att falla mig på läppen, "Pluras kök" kan funka, men jädrar vad dom pimplar alkohol och röker, känns sådär..

Jag sitter även och läser senaste numret av Mama, och sprang över nedanstående citat. Lite mitt i prick på nåt sätt. Att kombinera föräldraskap med heltidsarbete är inte helt lätt, och särskilt inte om man verkligen gillar sitt jobb och är hängiven och engagerad.

Ibland slår det mig att det nästan vore skönt, eller iallafall mycket enklare, om man hade ett jobb som var halvtrist eller bara "okej", för då skulle man förmodligen slippa en hel del dåligt samvete och ångest över att hela tiden slitas mellan jobb och familj. I nästa stund inser jag att jag är så otroligt lyckligt lottad som har ett jobb där jag hela tiden får nya utmaningar och möjlighet att utvecklas, och ett jobb som faktiskt känns viktigt och värdefullt.

Att trivas på jobbet tror jag även gör mig till en bättre mamma. Det gäller bara att hitta rätt balans. Vissa gånger är det en riktigt stor utmaning.

1 kommentar:

  1. Filmen heter "Liten Skär och alla brokiga"

    Väl värd att se då Stellan Skarsgård är underbar som berättaren.
    Mycket uppskattad av Maja och Moa särskilt när alla hoppade i sängen,hög igenkänningsfaktor.
    Mormor

    SvaraRadera