Powered By Blogger

fredag 1 augusti 2014

Summera sommaren

Semestern börjar lida mot sitt slut. Fem veckor har passerat och imorgon är det dags att rota fram jobbmobilen, kalendern och ställa klockan på 06.08 igen. Ångest över detta faktum? Nja, visst hade jag mer än gärna varit ledig några veckor till, men på nåt sätt gillar jag ändå rutiner och vardag och inte minst: jag har ett jobb som jag gillar. Thank god. 

Nedan följer en kort summering av sommaren 2014. Ur mitt perspektiv. 

Sommarens plagg: bikini, tveklöst. Herregud, solen har ju formligen öst ner och lättklätt har varit temat för i år. Jeansshorts kvalar in på andraplats. 

Sommarens dryck: cava, prosecco och champagne. Iskall. Och cola zero, alltid cola zero. 

Sommarens kärleksförklaring: bröllopet mellan min älskade lillasyster och Christian. Underbar tillställning -mer romantiskt än så blir det inte. 

Sommarens låt: jag har mest lyssnat på träningsmusik i sommar, ni vet "unz-unz-unz" i löparspåret. Men en låt jag blir galet glad av är "Slå mig hårt i ansiktet" med Tomas Stenström. 

Sommarens fika: smörkolaglass, hemgjord nötchoklad och cappuchino på "Ölands choklad i Färjestaden". Gudagott. 

Sommarens transportmedel: cykel. Racer eller mountainbike och gärna med ett barn bakpå. Perfekt sätt att uppleva sommarsverige. 

Sommarens vackraste: alla kvällsdopp som vi har tagit, i ljumma sjöar och stilla hav. Magiskt. 

Sommarens tråkigaste utgift: laga punka på bilen för några tusenlappar. 

Sommarens dagsutflykt: Astrid Lindgrens värld -älskar detta ställe. Nästa gång vi åker dit får det dock gärna vara lite svalare än 32 grader. 

Sommarens gallskrik: Maja i "Vilda musen" på Gröna Lund. Stackarn trodde att hennes sista stund var kommen. 

Sommarens plåga: getingarna. Svinjobbiga och närgångna små rackare. Dö. 

Sommarens mat: grillat i alla former, kött, fisk, grönsaker och kyckling, allt funkar. Grillen har fått slita hårt i sommar. Och bästa tillbehören? Tsatsiki, hemslagen bearnaisesås och rostad sötpotatis. 

Sommarens träning: vad som helst, men utomhus. Jag har varit extremt få gånger på gymet i sommar, även styrketräningen har körts i trädgården eller i skogen. Gillar't. 

Sommarens "bra att jag tänkte efter": att vi inte panikbokade en svindyr restresa till nån charterdestination när vädret var kass första semesterveckan. Nu kan vi boka in nåt i höst istället, när dimman ligger tät och regnbyxor är ett måste. 

Sommarens hurra: barnen börjar fatta grejen med sovmorgon. Det är inte många morgnar man har tvingats upp före 08.00 -HALLELULJA! 

Sommarens "då njuter jag som mest": morgnarna på landet. Massor med svart kaffe, rufsigt hår och frukost i trädgården som får ta två timmar. Stress är ett begrepp som inte existerar. Oslagbart. 1 kommentar: