Powered By Blogger

måndag 26 november 2012

På besök i ny butik

I ett svagt ögonblick kändes det som en riktigt bra idé att plocka upp kidsen på dagis och dra direkt till den nyöppnade mataffären "Östenssons" för lite shopping av mat och andra förnödenheter.

Vad jag hade lyckats förtränga är att klockan 16.30 är barnen i regel trötta, blodsockerlåga och inte så himla peppade på shopping. En annan sak som jag inte kalkylerat med var att stora delar av Linköpings befolkning, med fokus på folk över 75 år, skulle vara och premiärhandla på Östenssons samtidigt som vi. Trångt och svettigt. Nästan lite Ullareds-feeling.

Ungarna blev hur som helst överlyckliga när de insåg att det fanns "mini-kundvagnar" att lattja runt med. Pensionärerna var mindre nöjda när Moa rammade deras hälsenor vid delikatessdisken. Det skickades ett och annat ont öga på familjen Sjödin..

Hur var då butiken? Jo, den var förstås superfin! De har ett eget bageri där de bakar på mjöl från "Orga kvarn" som ligger granne med oss på landet, bara en sån sak! Härlig frukt- och grönsaksavdelning, där man bland annat kunde pressa sin egen apelsinjuice, 15 spänn för 3 dl. Helt ok!

Nästa gång åker jag nog dit utan barn. Mest för att slippa ha koll på folks hälsenor och istället kunna fokusera på allt gottigt som ligger och läskas i diskarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar