Powered By Blogger

onsdag 20 juni 2012

FIKA

En dag fylld av massor härliga snabba kolhydrater. Japp, både kropp och knopp ropade på socker,och socker fick den!

Först styrde jag och en kollega upp en deluxe-fruktsallad till eftermiddagsfikat på jobbet. Det var färsk ananas, melon, och massor annat gott i, förstås serverades riktig gräddglass till. Sånna initiativ brukar alltid uppskattas av mina kollegor som är riktiga fika-freaks:-) Vissa tyckte dock det var lite för nyttigt för att räknas som fika, eh say what??

På kvällsskvisten passerade vi Max och då passade jag på att klämma en hallonpaj toppad med mjukglass, riktigt god men jäkligt söt.. Men jodå, den gled ner utan större problem..

Jag kan tydligen inte riktigt släppa kakor och sötsaker idag, så jag har suttit och kollat efter lite recept på en riktigt god och somrig efterrätt till midsommar, tror bestämt det får bli den här lilla godsaken:

Kola-jordgubbstårta med Daim:

1 burk kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Koka den oöppnade burken med mjölk i vatten i 2,5 timme. Se till att hela burken täcks av vatten. Låt sedan bruken svalna helt. Mirakel kommer att ske när du (efter några timmar) öppnar burken. Yes, mjölken har transformerats till världens godaste kolasås!

Smält smöret och mixa ihop med kexen i en matberederare. Tryck ut blandningen i en pajform och låt stå i kylskåpet minst 1 timme.

Vispa grädden och finhacka daimen. Blanda i 2/3 av daimen i grädden.
Rensa och dela jordgubbarna.

Bred kolakrämen på kexbotten och släng sedan på grädden. Toppa med jordgubbarna och resten av daimkrosset. MUMS!

Bilder och recept är hämtat från Fru Sofies fina blogg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar