Powered By Blogger

torsdag 28 juni 2012

Oskrivna regler

Okej, nu har vi bott på campingplats i tre nätter. Vi trivs "kors i taket" rätt bra med detta liv, men jag känner samtidigt att det är perfekt att bo i husvagn fyra nätter, sen vill jag hem till lite mer bekvämligheter, utrymme och privatliv. Jag kommer aldrig bli en person som ser tjusningen med att spendera hela semestern hopträngd med tusen okända personer..

På dessa tre dygn har jag dock lärt mig att det finns vissa "oskrivna regler" på en campingplats. Helt självklara för proffscamparen, lite mer "vadå"? för oss nybörjare, men så här är det iallafall:

• Att gena mellan folks husvagnar och tält för att slippa ta en omväg på 2 kilometer är strängt förbjudet. Typ spöstraff på den. Både för barn och vuxna.
• På campingen är man mer avklädd än påklädd och mer nedklädd än uppklädd. Foppatoffel och träningsoverall funkar i alla sammanhang. Magväska är den hetaste accessoaren.
• Det är inte okej att laga "riktig" mat i det gemensamma köket. Hörde en tant som blev utskälld för att hon skulle göra köttfärssås. Proffscamparen menade att det var "snobberi" och att det finns "suuuuper god på burk".
• Du bör hälsa på allt och alla. Bli gärna bästis med tomtgrannen, låna ut tältpinnar, grillgaller, din I-pad och eventuellt din fru. Annars anses du som enstörig eller snobbig.

Lite betraktelser från mig som rookie på campingliv. Men jag måste säga att dessa "oskrivna regler" gör campinglivet ännu mer underhållande att betrakta och uppleva.

Nehej, nu ska jag på toa. Funderar på att vara wild and crazy och gena över grannens tomt. Önska mig lycka till:-)

1 kommentar:

  1. Jag kan säga att om du känner mig så vet du att jag är allt annat än en campingböna. Jag har sjuuuka fördomar om sånt.

    ..men jag skulle vilja tillbringa några veckor på nåt större ställe och se hur det verkligen är. Tror din beskrivning är spot on!

    SvaraRadera