Powered By Blogger

söndag 22 maj 2016

Utflykt på hemmaplan

Fantastisk dag igår. Söndagsutflykt och roadtrip i Östergötland. Typ på hemmaplan alltså. man behöver inte åka långt för att ha det bra. 

Först styrde vi kosan till Tåkern, där vi spanade på pungmes, gick prinsessan Estelles sagostig och rastade hundar. Efter detta for vi vidare mot Omberg och Stocklycke där vi skulle hämta upp Maja från sitt läger. Gudars vilket härligt ställe! Och gudars vilket läger hon verkar ha haft! Saknat mamma? Skulle inte tro det. Så himla skönt att första övernattningen hemifrån blir bra. Bara att konstatera att de små blir stora fort. Alldeles för fort. 

På vägen hem åkte vi till Ladugård 206 och käkade eftermiddagsbrunch. Himla härligt ställe det också, som ligger strax utanför Vadstena, om ni har vägarna förbi. Barnen tokgillade det hemliga "Dumleklubbbsträdet", där det växer klubbor ur stammen som alla kids får plocka. Själv gillade jag den glada rapsgrisen, de rostade rotfrukterna och fetaostpajen som låg på tallriken. Mycket brunch denna helg alltså! Och så himla mysigt att lillkusin, syster och svåger hängde med oss på roadtrip.

Älskar Sverige intensivt denna årstid. Doftade rapsfält, blommande syrener och perfekt temperatur. Det blir liksom inte bättre. Dessutom ligger hela sommaren framför oss. Vetskapen om detta faktum är underbar. 

Måndag igen då. Klockan ringde 05.15 och jag kuskar mot Stockholm för möten. Klockan 05.50, när jag cyklade till stationen, var det ljummet ute. Älska det också! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar