Powered By Blogger

fredag 6 maj 2016

Med oförtjänt dåligt rykte

Säg "Finspång" till folk och dom får  associationer till en trött bruksort med ett stendött centrum och alldeles för mycket bilburen ungdom som hänger vid "grillen" och dricker folköl. Möjligen har man hört talas om att det finns en hyfsad simhall och ett nedlagt sjukhus också. Typ så. 

Men gott folk. Finspång har SÅ mycket mer. För mig är denna dammiga bruksort förknippad med helt andra saker än moppekidsen vid grillen -typ lycka, ledighet, harmoni, bad i djupa sjöar, välfyllda svampskogar och fantastisk natur. 

Eller vad sägs om det här? Paddling på Dovern idag. Helt amazing! Två timmar av total njutning och en ny blåsa på handen. 


Eller det här? Hundbad i Mäseln. En av våra favoritsjöar. Drabbades av svår sommarlängtan när vi var där idag. Men nu är det nära. Ta mig tusan. 


Eller detta? Grill i kvällssol. Kommer grilla ihjäl mig innan sommaren är slut. Allt blir bättre av lite sot och marinad. Allt. 


Så. Kontentan: Ge Finspång en chans mina vänner. Det finns riktiga guldkorn bortom nedlagda sjukhus och dammiga Lidl-butiker. Promise. 

Och för övrigt; tack till pappa som agerade kajaktaxi och mamma som underhöll kidsen medan vi paddlade oss trötta, svettiga och lyckliga idag. Ni är bäst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar