Powered By Blogger

söndag 13 december 2015

Rundvandring

Ni har väl sett den där IKEA-reklamen när familjen flyttar runt mellan sängar och rum och allt är ett nattligt kaos? Exakt så har det varit här inatt. Den enda som inte rört sig en millimeter på hela natten är vovven. Hon har legat stabilt på sin plats i dubbelsängen och beskådat spektaklet med skeptisk blick. 

Natten inleddes bra med att alla sov i rätt säng och på rätt plats. Klockan 02.10 vandrar den lilla vattkoppiga in till oss och vill ha sällskap. Efter att ha haft hennes knän uppkörda i ryggslutet i en dryg halvtimme tog jag min tillflykt till hennes rum och trängdes istället med herr elefant, pärlarmband och 14 andra mjukisdjur. 

Nån timme senare vaknar jag av att den vattkoppiga skriker "jag blöder", och mycket riktigt hade hon fått näsblod. Maja vaknar också av detta härj och vill sova i vår säng. 

Patric tar då sin tillflykt till Majas rum och jag flyttar tillbaka till dubbelsängen. Vattkopporna kliar, näsblodet flödar och ingen kan sova. Jag hämtar antihistaminer och kliar i hårbotten. Hämtar vatten, följer med barn på toa och letar efter pyjamasbyxor. Maja blir svinirriterad eftersom det är stökigt och vill flytta tillbaka till sin säng, men där ligger Patric. 

Patric väcks brutalt och flyttar tillbaka till dubbelsängen och får i uppdrag att smörja kliande koppor med aleo vera. 

Det är varmt, trångt och luktar hund. Jag håller på att få ett psykbryt. Patric uppfattar min pysande ångest och erbjuder sig att rodda sjuka och blödande barn eftersom det ändå är UFC på tv. Jag flyttar återigen in till herr elefant och mjukisdjuren. Och där vaknade jag faktiskt nu. 

Jag känner mig överkörd av tåget. Fi fanken vilken tur att det är söndag och att jag inte förväntas leverera nåt skarpsinnigt på jobbet. Det är risgrynsgröt i huvudet. Nu KAFFE! 

Nattligt sällskap 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar