Powered By Blogger

lördag 22 december 2012

Bästa limpan

Den här limpan brukar jag slänga ihop lite då och då. Jag älskar att den inte behöver jäsa, utan det är bara att kasta ihop ingredienserna och skjutsa in härligheten i ugnen. Passar mig utmärkt, eftersom jag är en rätt så otålig själ.

Precis som tidigare jular kommer denna limpa få vara med på julbordet även detta år, tillsammans med en skiva whiskycheddar är det njutning på hög nivå. För att baka denna lilla skapelse behöver ni:

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin (eller torkade aprikoser)
1 dl grovhackade hasselnötter (valnötter funkar också bra)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sen gör ni så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk. Ät och njut!


4 kommentarer:

  1. Härlig variant på yoghurtbröd!! Jag bakade ofta liknande bröd before kids men har helt kommit av mig, får liksom inte dem att känna samma glädje för detta som mig! Ha en fin jul!! Kram Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sara och hoppas att du och familjen också får en riktigt härlig jul! Kram

      Radera
  2. Gott bröd till julbordet!

    SvaraRadera
  3. http://www.tasteline.com/recept/elsas_jullimpa

    Gott recept på julbröd

    SvaraRadera