Powered By Blogger

lördag 15 december 2012

Obegripligt

"Har ofantligt svårt att förstå hur rätten att bära vapen kan stå över rätten att vara barn och inte bli skjuten". Jonas Gardell sätter ord på exakt det jag känner. USAs inställning till vapeninnehav har återigen fått fatala konsekvenser och oskyldiga 5 och 6-åringar med spring i benen, sprudlande skratt och framtidsdrömmar har fått sätta livet till. Jag kan inte annat än känna en ofantligt stor sorg över sådana totalt onödiga och obegripliga händelser. Idag kramar jag mina barn lite extra hårt.

Vi har en lugn och skön lördagmorgon på landet. Sovmorgon till åtta, kaffe, varm choklad, rostade mackor, "Ring så spelar vi" och julpyssel med apelsiner och nejlikor. Det behöver inte vara mer avancerat än så för att livet ska kännas fullkomligt.

4 kommentarer:

 1. Härligt med lugn och ro, det behövs sannerligen. Snö fall, och yrigt, bra bakväder känner jag.
  Hoppas du fann plånboken sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt bakväder! Här blir det saffransskorpor. Tyvärr ingen plånbok...

   Radera
 2. Ja många gånger inser jag att Sverige ändå är ett säkert land, åtminstone i den jämförelsen.. Finns ju tyvärr galningar överallt men att ha tillgång till vapen kan ju då kännas helt obegripligt!

  Skorna. Jag skulle säga normala. Nu med höst- och vinterskor har jag ändå garderat mig uppåt i storlek just för att få plats med ullsockar.. Det blev alltså 39:or denna gång, barnafödandet verkar ha gjort att det här med 38:or är ett avslutat kapitel för mig..

  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Då blir det 39:or för mig också, jag har typ 38,5 och ligger alltid precis mellan 38 och 39, men vinterlöparskor känns ju helt klart bättre om dom är lite rymliga. Kram S

   Radera