Powered By Blogger

tisdag 5 juli 2016

Bästa sättet

Som ni vet älskar jag träning. På riktigt. Jag älskar att springa långt, lyfta tungt, cykla snabbt, svettas i grupp och bli lugn i själen av yoga. Allt discipliner har liksom sin charm och ombyte förnöjer. Jag skulle inte kunna välja bort något av det. 

Men hur hittar man en träningsform som kombinerar alla ovanstående parametrar? Styrka, kondition, explosivitet och harmoni. Går det? I min värld heter den ultimata kombon; Kajak! 

Grym överkroppsträning. Bra flås och hög puls (om man vill). Och det är definitivt harmoni och själslig vila att glida fram på stilla vatten. Hitta rytmen i paddlingen. Hitta styrkan i ryggmuskelatur, axlar och bål. Fylla lungorna med luft, dra djupa andetag. Solen i ryggen och vinden i ansiktet. 

Jag älskar att paddla. Tänk att jag vid 37 års ålder skulle bli frälst. Paddelfrälst. 

I förmiddags paddlade jag och pappa längs Stångån. En sträcka som jag upplevt i löparskor oräkneligt antal gånger. Men jag måste säga att den gör sig ännu bättre från vattnet. Förstås med en paddel i handen. 


4 kommentarer:

 1. Vad härligt! Vill också, men jag har hittills vippat alla gånger jag varit i en kajak. Men vi bor vid ån och maken har en kajak, så snart ska jag nog lära mig stabiliteten. Tror höfterna är lite mjukare sen sist det begav sig, det var de som ställde till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa!! Jag är övertygad om att du kommer älska det! Vi ses på vattnet:-)

   Radera
 2. Åh vad härligt Stina! kram Mary

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste följa med nån gång Mary!!! Kram

   Radera