Powered By Blogger

fredag 25 september 2015

Härligt och lite läskigt

När man flänger och far i jobbet samlar man ju onekligen på sig en del restidskomp. Idag nyttjade jag denna komp och drog med kidsen och mormor&morfar till Astrid Lindgrens värld. 

Som jag älskar detta ställe. Och som barnen älskar detta ställe. Det är SÅ himla bra. Och fint. Och välskött. Och en fredag i september när höstsolen öser ner, köerna är obefintliga och föreställningarna lika många som under högsäsong är det ju bara helt perfekt! 

Vi har sett teatrar med Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Emil, Madicken, Allra käraste syster, allsång med Prussiluskan och Rasmus på luffen. Och förstås lekt massor; hoppat på höskullen, åkt rutschkanor, sprungit runt i miniatyrstaden och åkt Saltkråkan-tåget tre gånger. Snacka om valuta för pengarna. 

Det enda smolket i bägaren inträffade under föreställningen av "Alva på bal" då Maja blev stucken av en geting på halsen och fick en kraftig allergisk reaktion. Det blev en tur till sjukhuset i Vimmerby eftersom tungan och läppen svullnade upp och hon fick nässelutslag över hela kroppen. Läkaren slängde i henne 10 cortisontabletter och en dos antihistaminer och såg till att syresättningen var okej. Hon kvicknade till hyfsat fort, men det var fasen läskigt när det pågick. 

Eftersom hon har svullnat upp en gång tidigare skrev läkaren ut mediciner som vi alltid ska ha med oss. Tack svensk sjukvård. Idag var det toppklass rakt igenom. 

Och tack mormor och morfar och mina fantastiska tjejer för en härlig dag. Vi kommer att återvända till Astrids värld igen. Tveklöst. Groupie 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar