Powered By Blogger

lördag 6 december 2014

Dop och fiskar

Lördagshäng med syrran och kidsen idag, och vi har haft det riktigt gött! Hängt på stadsbibblan, läst böcker och käkat god lunch. Sagostunden vi hade tänkt gå på visade sig dock vara på somaliska så den hoppade vi över...

Barnen önskade även ett besök i domkyrkan, så så fick det bli. Dom älskar att strosa runt där, prova akustiken, spana in alla pampiga målningar och tända varsitt ljus. Idag fick moster Liza även döpa Moas barn Folke i "barnens altare". Det fanns prästdräkter, dopfunt, kollekthov och hela kittet. Mycket uppskattat. Även av mig. Syrran klär verkligen i prästhatt (har säkert nåt särskilt svåruttalat namn som jag inte känner till..) 

Vi har även hängt i två stora djuraffärer och ungarna försökte envist tjata till sig en guldfisk till det facila priset av 875 kronor. Sen tillkom skål, mat och allt annat förstås. Ok att jag kan vara rätt snäll, men där gick gränsen. Vad fan, man kan få ett marsvin för 220 kronor och en kungspyton för dryga 500-lappen. Varför betala 875 spänn för en liten firre som kanske lever i två veckor? Nu är det förvisso inte aktuellt med nån orm eller marsvin heller, det är principen jag vill åt. Principen fisk kontra stort djur alltså och hur denna prissättning går till.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar