Powered By Blogger

fredag 23 december 2016

Bad och Babylon

Jo men så var det visst äntligen julledigt! Den som väntar på nåt gott... väntar alltid för länge. 

Jag tog ut restidskomp i eftermiddags och rattade ut till landet, där julen alltså ska firas. Kottarna hade framfört tydliga önskemål om att få åka till simhallen i Finspång idag, och när ska stora jultvagningen göras om inte dagen före julafton? Så vi drog dit. 

Det var fullt ös i vattenrutschbanor och bassänger fram till stängning och båda kidsen klarade även att ta simmärket "Bronshajen", vilket innebar att simma 100 meter på djupt vatten. Så lyckliga. Mindre lyckliga miner när receptionen var stängd och Bronshajen inte kunde kvitteras ut. Sånt är livet. 

Och dagen före julafton ska man väl provsmaka julmaten, lite skinka och nån sillbit iallafall? Men nja, det lär ju spruta Jansson och leverpastej ur öronen den närmsta veckan, så vi valde att dra till pizzeria Babylon för att tänja ut magsäcken för de kommande dagarnas frossa istället. 

En kebabpizza senare känns det som jag aldrig mer kommer behöva äta. Herregud. Men tummen upp för Babylon. Bäst i Fimpan. Älskar den halvgalna pizzabagaren som står och härjar värre än Gordon Ramsey: "TROPICANA MED EXTRA BEARNAISE, FÄRDIG NU! NU. ÖKA". Han är tydlig. Så att säga. Och underhållande. 

Har dessutom klätt en tjock och kort gran. Ser ut som Kalle Moreus med barr och glitter. Typ.

Letat Finspång runt efter julklappsetiketter (utan att hitta några). 

Kollat på min sambo som kokat skinka på vedspisen och bonat trägolv. Som Ernst Kirchsteiger, men med mindre hår på huvudet. 

Nu sova. Imorgon är det tydligen en speciell dag. 

Gordon slängde på fefferonin med en himla finess... 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar