Powered By Blogger

lördag 5 augusti 2017

Hej Finspång!

Men vad är det här för väder?! Ena stunden steker solen och svetten rinner ymnigt mellan bröna när man är ute och rastar hundarna. Nästa sekund drar värsta ovädret in och man får klamra sig fast vid närmsta stupränna för att inte bli bortspolad av regnet. Orkar inte med denna otydlighet. Ska jag ha shorts och linne eller ska jag ha regnställ och sydväst? Vädergudar: bestäm er. 

Vi skulle ut till landet idag, men det tog ju en halv evighet innan vi fått alla väskor packade, släpkärror påkopplade och hundar rastade. Jag fick en rejäl dipp nånstans mitt i kaoset och tog en tantvil ihop med tanthunden. Extremt skönt. Vi rasade ihop i soffan och såg en dokumentär om Hans Rosling. Vilken man! Djupt imponerad och inspirerad av hans livshistoria. Och mer tantvil åt folket! 

Nu har vi äntligen landat i Finspångsskogen. Det regnar. Är dyblött. Och trädgården ser ut som en djungel. Men hey, jag har precis slafsat i mig en magisk kantarellpasta och en stor påse smågodis. Let it rain. Då kan jag fortsätta äta skumsvampar och polly och slipper klippa gräs. 

Alla var inte lika imponerade av Rosling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar