Powered By Blogger

tisdag 8 augusti 2017

Böld och date

Ja, vad säger vi om den här dagen då? Förutom jobb blev det även en utryckning till närmsta vårdcentral för ett läkarbesök. 

Vårdcentralen? Jo mina vänner, att raka sig under armarna är ingen lek. Det kan innebära antibiotika om det vill sig illa. Jag har lyckats med konststycket att få något som på vanligt språk kallas "spikböld" och på läkarspråk nåt avancerat som klingar latinskt. 

Anyway, detta tillstånd kan uppstå vid rakning, då bakterier kan leta sig in i kroppen, med inflammation och böld som resultat. Jag har fått tre bölder under samma arm. Det gör ont. Rätt så jäkla ont. Darr-på-underläppen-ont.  

Tänkte först att jag skulle vara stark, härda ut och låta det läka ut av sig själv, men nja. Smärtan inatt fick mig att lyfta luren till farbror doktorn first thing imorse. 

För alla som undrar så vill jag bara tillägga att jag absolut inte karvar armhålorna med slitna och rostiga engångshyvlar från Bic, utan är noga med att ha bra grejer. Jag har nog bara haft otur som lyckats ådra mig detta. En snabb googling visade att den kända bloggaren Malin Wollin lidit av samma åkomma och fått åka till akuten för sina bölder. Då kändes allt lite bättre. Jag är inte ensam liksom. 

Hursomhelst, nu kör jag antibiotika en vecka och hoppas att spikbölderna lämnar min armhåla. Jag ska visst undvika rakning ett par veckor också.  Känns fint att visa upp en rejäl buske när man ska instruera pass. Blir till att bära långärmat. 


Roligare saker; Jag har även hunnit med att tränings-dejta storstruten idag. Lyckan när 8-åringen släppte i-paden och frågade "kan vi inte sticka ut och springa mamma". Hurra! 

2,5 kilometer i Vidingsjö blev det. Och det gick riktigt bra! Maja är rackarns snabb i backarna och jag fick ligga i för att hänga med. Gudars vilken härlig känsla att kunna träna ihop med sina barn! 

Efter Vidingsjö snodde jag en pass från Elin Bjärkstedt blogg och rev av på altanen. Tre övningar, tio varv: snabbt och effektivt. Ingen vila emellan. Inget tjafs, bara köra. 

Nu ska jag äta glass. Och penicillin. Har hört att det ska vara en bra kombo! 

Snyggaste daten! 

Bild från Elin Bjärkstedt blogg. 

2 kommentarer:

 1. Hade 6!! �� Såna i armhålan!
  Smärtan är inte att leka med☹️️☹️️
  Kram till dej!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 6 stycken! FY fasen!! Då får jag vara glad att jag bara har tre! Kram tillbaka❤

   Radera