Powered By Blogger

lördag 18 mars 2017

Hem med olika karaktär

Lördag. Och jag hade kalkylerat med en fet sovmorgon. Huset vaknade dock till liv klockan 06.20. Exakt 25 minuter senare än normal vardagsväckning alltså. Sovmorgon? En definitionsfråga. Ibland kan man onekligen längta efter att barnen ska bli tonåringar... 

Klockan 10.30 packade hela högen in sig i bilen och stack på brunch hos lillasyster med familj. Amerikanska pannkakor med blåbär och lönnsirap, bacon, färska frallor, juice och kaffe. Satt som en smäck! 


Efter brunch var det handbollsträning för storstruten och jag panikkörde ner till stan för att köpa presenter åt mini som fyller år imorgon. Alltid lika god framförhållning i detta hushåll, det känns stabilt att införskaffa presenter dagen innan det smäller liksom. Och att stå på BR lätt svettig och försöka avgöra om det är värt att lägga 129 kronor på ett sugrör som ser ut och låter som en gris eller om det är skäligt att betala 499 spänn för en Barbie med tillhörande resegarderob gör ju ingen människa glad. Men jag fick ihop ett gäng presenter till sist, så födelsedagsbarnet kommer nog bli nöjd. 

Hem och packa in familjen i bilen igen för att dra på fika hos storebror och Karolina som precis köpt ny lägenhet -och denna skulle förstås inspekteras. 

Och vilken lägenhet sen, eller snarare våning! Det var kakelugnar, serveringsgångar, vita heltäckningsmattor och svinhögt i tak. Galet fint! Kände genast ett stark behov av att gå hem och lägga in heltäckningsmatta i hela huset, men kom på att det kanske inte är helt kompatibelt med en hundvalp som inte är riktigt rumsren och barn som gärna travar runt med leriga gummistövlar inomhus... 

Nä, vi får pimpa vårt hus på annat sätt. Och barnen har redan börjat. Eller vad sägs om vår prunkade krukväxt som dom har smyckat som en amerikansk julgran. Stilfullt. Extra stilfullt bakom en halvtrasig knarkarkvarts-persienn. Överväger faktiskt att ringa "Sköna hem" eller annat valfritt inredningsmagasin och bjuda in dom till ett hemma-hos-reportage. Pimpade krukväxter, soffor dränkta i hundhår och lätt strössel av playdough över hela hemmet -sånt måste väl sälja lösnummer? 

Vackert fönsterarrangemang. Några torra kvistar, knappt vid liv, och en Arla-ko. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar