Powered By Blogger

onsdag 22 mars 2017

Bubblare

Jag älskar att äta och jag älskar mat. Verkligen älskar. Det är på den nivån att jag kan drömma erotiska drömmar om gräddiga pastasåser, en välstekt oxfilé eller för den delen en rostad macka med orimligt mycket Bregott. 

Sista veckorna har tre nya livsmedel kvalat in på min mat-topplista. Nya, för mig alltså, dom har säkert funnits i 50 år i butiken... 

Så vilka är då dessa tre bubblare? Jo;

1. Halloumi. Stek denna gnissliga salta ost i smör till den får gyllenbrun färg -du är nu mycket, mycket nära ost-himlen! Jag ÄLSKAR det. 2. Edamebönor. OBS, med skida! Skalade har jag käkat dessa bönor i rätt många år, men nu har jag har insett att man kan köpa dom med skal, snabbt förvälla dom, strössla grovt salt över (och vitlök om man orkar) och äta tills man storknar.. Detta tar bönan till helt nya dimensioner. Bästa tilltugget! Slår till och med dillchips..


3. Falafel. Jag har haft riktig falafel-craving sista tiden -gått och suktat på riktigt. Jag tidigare alltid sett falafeln som ett sämre alternativ till kebab, men hey, det har jag helt omvärderat. Och visst var det detta som landade i min mage ikväll. Serverad med hummus och Sveriges mästerkock på tv. Helt perfekt kombo!

3 kommentarer:

  1. Åh exakt samma som för mig! Bönorna med flingsalt is to die for, halloumi åh jag älskar konsistensen och falafel thahini sås och tomat är drömmen 😂

    SvaraRadera
  2. Lite chiliflakes också på bönorna så är det komplett! 😚

    SvaraRadera