Powered By Blogger

onsdag 8 juni 2016

Hejdå västkusten

När man har bestämt date i lobbyn med sin kollega klockan 06.00 för att gå en morgonpromenad och se Göteborg vakna till liv, men har glömt hoodien hemma, får man promenera i tights, linne och club-blazer. Snyggt. Men skön start på dagen, Avenyn låg öde och Fiskekörkan likaså. 

Duscha, käka frulle och svida om till jobboutfit. Klockan 08.00 stod jag redo för att föreläsa för 80 personer om barn som brottsoffer och Kriminalvårdens strategi för barnrättsfrågor. Det löpte på bra. Intresserad publik och viktiga diskussioner. 

Efter mig föreläste Björn Sellström, som är ansvarig utredare på för  barnpornografibrott på Rikspolisstyrelsen. Björn är en otroligt skicklig föreläsare och de två timmar vi fick lyssna till honom lämnade ingen oberörd. Detta ämne är alltid lika tungt, smärtsamt och obegripligt, men Björn besitter förmågan att även förmedla hopp i detta mörkaste mörka. 

Jag hann även riva ett möte med en designstudent som gör sitt masterarbete åt Kriminalvården samt träffa en skribent för vår personaltidning innan jag kastade mig på tåget hem. 

Tack Göteborg. Intensivt. Produktivt. Nu längtar jag hem! 

Bra kombo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar