Powered By Blogger

torsdag 15 januari 2015

Inspirerad eller oinspirerad

Pendla är väldigt spännande, och man kan lära sig mycket matnyttigt om man har pigga öron. 

Idag överhörde jag en diskussion mellan två kvinnor i 40-årsåldern (typ i min ålder alltså- help!!). Diskussionen rörde matlagning och den ena kvinnan beskrev hur fantastisk "Linas matkasse" var för sin medresenär. Enligt uppgift hade hon en variant som heter "inspirationskassen" -lite mer utmanade och fräscht. Tydligen. 

Jag hörde beskrivningar om något afrikanskt bovete, som var 2000 år gammalt, och som skulle kokas under omrörning i 30 minuter. Under omrörning. På 30 minuter hinner man ju slänga i en tvättmaskin, tömma diskmaskinen, röja barnens rum och köra en snabb dammsugning. Alternativt röra runt i det afrikanska bovetet med lugna rörelser. 

Sedan följde målande beskrivningar om picklade morötter, citron-zest och reduktioner. Jesus Christ. Jag kunde inte låta bli att undra om denna kvinna har barn. Och om dessa barn, precis som mina, 32 sekunder efter vi klivit innanför dörren skriker "när är maten klar"? Personligen känner jag att det inte riktigt är läge att ställa sig och pickla morötter och reducera såser just då. Eller dra igång med det afrikanska-bovete-koket. Hur inspirerande och fräscht det än kan kännas. 

Hur som helst. Jag kom hem med två trötta och hungriga barn. Stekte ett gäng fiskpinnar, kokade lite makaroner och rev en morot. Och det kändes som att jag hade en prenumeration på "Linas oinspirerade matkasse". Ungarna verkar dock nöjda. 

Själv kan inte riktigt släppa tanken på bovetet. Och om jag hade känt mig som en lite bättre mamma om det var det som låg på kidsens tallrik... 

2 kommentarer:

  1. hehe. Hade barnen tyckt att du var en bättre mamma om det låg välomrörd afrikansk bovete på deras tallrikar? :)

    SvaraRadera
  2. Troligtvis inte yllet. Tror faktiskt att dom hade tyckt att jag var en lite sämre mamma:-) Snabbmakaroner for the win!

    SvaraRadera