Powered By Blogger

fredag 25 januari 2013

Barnkalas på g...

På söndag är det dags för Maja att ha barnkalas. Vi har inte dragit på överdrivet mycket utan det blir totalt nio kids, både tjejer och killar, och antagligen även ett gäng päron som hänger kvar och vuxenfikar. Jag har haft så jäkla mycket att göra sista tiden, så jag har inte hunnit engagera mig i kalaset, jag fick ut inbjudningarna, sen tog det liksom stopp. Korv med bröd, chokladbollar, en rosa tårta och fiskedamm har framförts som önskemål av födelsedagsbarnet, i övrigt verkar hon öppen för förslag. Min stilla fundering är: behöver man organisera lekar för 4-åringar eller nöjer dom sig med att härja runt och köra "fri lek". Ni som är fenor på barnkalas får gärna dela med er av era bästa tips och tricks för ett lyckat kalas. Jag fick för övrigt tips om en trollkarl som, enligt uppgift, ska vara grymt bra. Jag känner dock att 2000 spänn för att se nån skäggig karl dra upp en tygkanin ur en hatt inte känns särskilt aktuellt. Trots att jag fick lön idag har jag vissa principer.

Jag har hämtat hem bönorna tidigt från dagis idag. Mini har inte velat äta någonting på hela dagen, men i övrigt varit pigg. Nåt skumt är det när det lilla matvraket tackar nej till tacos. Vi får se hur det utvecklar sig, håller en stenhård tumme för att hon får vara kry. Kalas på söndag som sagt..3 kommentarer:

 1. Jag brukar ta korv efter 30 min och sen får de leka och ta fika efter en stund (när man hunnit duka om). Sen leker de lite till och sen är det fiskdamm...
  Däremellan hinner de leka fritt ett tag, men hinner tröttna/bli osams och får inte träsmak i baken.. En bra lek mot slutet kan vara dansstopp. (Dansar till musik, stäng av = stå stilla)
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kicki! Jag stjäl ditt upplägg rakt av!

   Radera
 2. Det gör du rätt i Stina!!! Har funkat finfint här i flera år! ;)

  SvaraRadera