Powered By Blogger

tisdag 29 januari 2013

Alltid i mitt kylskåp

Följande saker finns alltid i vårt kylskåp, saknas något av nedanstående blir det nämligen kris och panik i det Sjödinska hemmet:

• Bregott -jag är uppvuxen på Lätta och Lätt och Lagom, men nu kan jag inte för allt i världen äta någon form av lättmargarin, det smakar hudsalva i min mun. Bregott däremot är svingott: på mackan, på den nykokta broccolin eller på kidsens pasta. Riktigt smör finns i princip också alltid hemma. Margarin är bannlyst.

• Naturell yoghurt. Helt klart the breakfast to be. Absolut ingen lättvariant, utan fet och ekologisk ska den vara. Smakar allra bäst med frysta bär och massa frön och nötter, eller i en smoothie med banan och blåbär.

• Ägg. Basföda i vårt hem och sjukt gott och om ni frågar mig. Jag äter dem helst i kokt version (sex minuter för perfekt konsistens) men de funkar även stekta, som äggröra, i en omelett eller förstås som del av barnens favvo: pannkakor.

• Ost. Vilken sort som finns hemma varierar, men gärna nån vällagrad variant med lite bit i. Jag skulle lätt kunna hyvla i mig en hel ost till middag, och vår 2,5 åring bangar inte heller på att trycka i sig ett gäng skivor extralagrad prästost. Allt som oftast finns även keso och mozzarella i kylen, funkar ju till mycket och är grymt gott.

• Kaffe. Det MÅSTE finnas hemma (dock inte i kylen). Mörkrostat bryggkaffe, en gäng olika Nespresso-kapslar samt hela bönor om man orkar göra en "riktig" kaffe ( vilket enbart min käre sambo pallar, jag är alldeles för lat för att använda "finmaskinen"). Får jag inte mitt morgonkaffe är dagen typ körd.

Har du nåt "kylskåpsmåste?"
3 kommentarer:

  1. Hemma hos oss finns definitivt smör, ost och mjölk i sina orginal versioner. Light är bannlyst även här. Ägg äter vi dagligen, alla tre. Något mer som nästan alltid finns är Björnens ostkaka, Almas drickyoghurt och min äggvita till helgpannkakor.

    SvaraRadera
  2. Bregott, ost, räkost tuben, bröd, knäcke, mjölk...

    SvaraRadera
  3. Typ samma, fast turkisk yoghurt istf den på bilden, och på kaffefronten håller vi oss enbart till Nespresso.

    SvaraRadera