Powered By Blogger

söndag 29 mars 2015

Gräddnougat

Då var vi på svensk mark igen! Vi välkomnades med strilande regn och fyra plusgrader i Norrköping. Uppfriskande. Minst sagt. 

Vår kära vän Helena har varit kattvakt under vår semester -denna kvinna alltså, hon är nåt alldeles extra. Inte nog med att hon klappat och matat katten, hon har även sorterat posten, fyllt kylen med frukostmat och köpt hem färsk frukt. Such a klippa! Patric trodde att hon eventuellt även gått över huset med dammsugare och svabb, men det hoppas jag verkligen inte... TACK kära vän! 

Tillbaka till vardagen igen då. Tapasrätterna är utbytta mot falukorv och stuvade makaroner. Cavan är utbytt mot mellanmjölk. Löparshortsen och linnet är utbytt mot långa tights, mössa och funktionsjacka. Och klockan ska återigen ställas på 05.55. Vardag. Sharp. Men efter denna fantastiska vecka känns det helt okej. Batterierna är liksom laddade och energin påfylld. 

När man är ledig hinner man ju även att reflektera över tillvaron på ett sätt som inte alltid hinns med stressiga tisdagsmorgnar. Min tyngsta reflektion denna lediga vecka är inte särskilt revolutionerande men ack så viktig. Jag har kommit fram till att jag älskar semester och jag älskar ledig tid med dom jag älskar allra mest, men jag har också insett att jag också måste trivas med vardagen för att livet ska fungera. Det är inte hållbart att leva för de få veckor om året då man är ledig, basen i livet måste liksom också vara bra och uppskattas. Torsdagkvällar, söndagseftermiddagar och tidiga måndagsmorgnar är ju en så himla mycket större del av livet än några få semesterveckor. 

När man sedan får toppa en bra bas med underbar semester är livet helt klart som allra bäst. Lite som att äta gräddnougaten i Alladdin-asken eller rosen på marsipantårtan. Det där extra ni vet. 

Och den här veckan kan verkligen ses som lyxpralinen i asken. Jag har njutit stort av att få hoppa bomben i poolen med två solbrända små tjejer, äta middag på balkongen sena kvällar, springa långt och lugnt längs havet, läsa böcker, se barnen ta sina första simtag och dricka kaffe på det lokala fiket. Helt enkelt ta dagen som den kommer och ha massor ograverad tid tillsammans med de personer som betyder allra mest. 

Tack älskade familj för denna vecka. Vi ser till att äta gräddnougat snart igen, men först får vi tugga i oss några bitar romrussin och körsbär i likör.  

Bästa päronen! Med selfiepinne:-) 
 

2 kommentarer:

 1. Stina...vad du är duktig med orden...en fröjd att läsa
  Och mamma o pappa!!! När ska dom få dubbelhakor
  Och vallar och hängande ögonlock?!?!
  Undra om måndag 5,55 kändes som romrussin eller körsbär??? KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Britt! Ja du, dom där två håller sig läskigt fräscha!

   Måndagmorgon 05.55 var väldigt mycket körsbär i likör. Ingen favorit! Kram

   Radera