Powered By Blogger

lördag 11 november 2017

Weekend!

När klockan ringde 04.30 och jag insåg att det var fullt snökaos utanför dörren och bilen som vi ska köra till flygplatsen har sommardäck. Panik typ. 

Som tur är har vi världens snällaste pappa som kliver upp i ottan och skjutsar oss till Skavsta, i sin bil, med vinterdäck. Vilken hjälte! 

Landade i Gdansk vid 09.00 och lyckades ta oss till hotellet med kollektivtrafik, buss och spårvagn, till det facila priset av noll kronor. Vi hade bara stora sedlar, vilket busschauffören vägrade ta emot och skulle inte låta oss gå på bussen, men då klev en polsk kvinna in och styrde upp. Betalade biljetten för både mig och syrran. Hjälte nummer 2. Vi övervägde att tacka henne med en banan, vilket var det enda vi hade att erbjuda, men vi avstod. Men tack du okända polska kvinna för att du förbarmade dig över oss. 

Eftersom det visade sig att Polen firar nån form av högtid idag "independence day" så har dom flesta butiker varit stängda. Vi har därmed kunnat koncentrera oss på rekreation och återhämtning istället för intensiv shopping. Ätit suverän brunch, strosat i gamla stan, sovit en timme på eftermiddagen och hängt i spa:t. Jag klagar icke!  Detta är balsam för själen. 

Nu blir det middag. Polska piroger och korvar verkar hett, men vi kör nog italienskt ändå. So long!


Brunchvåfflor, men pocherade ägg, lax och Philadelphiaost😋

Rummet👌🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar