Powered By Blogger

söndag 9 juli 2017

Vurpor och färjor

Igår fyllde Mr P 45 starka år. Halvvägs till 90! Barnen och jag satte fem ljus i en kardemummabulle från Ronaldos och sjöng med våra allra vackraste stämmor för födelsedagsbarnet. 

Själva födelsedagsfirandet bestod av så upphetsande saker som åka till tippen med gamla vitvaror, köpa överskåp på Ikea och göra universums praktvurpa. Patric skulle kliva ner från en pall, råkade trampa fel och föll handlöst bakåt. Jag hörde ett praktfullt brak och trodde att nån bärande balk i huset brustit. 

Patric tog emot sig med ansiktet, allra främst med käken, mot kanten av köksbordet. Han var avsvimmad några sekunder, men kvicknade som tur var till rätt fort. Käken och kinden är röd och svullen idag, men han hade nog tur i oturen ändå, kunde ju typ brutit nacken eller nåt... Alltså, den där typen av olyckor får gärna vänta tills han fyller 90, bruten lårbenshals känns inte så ungdomligt. 

På kvällen kom hela familjen Liedberg över och det grillades vildsvin och dracks bubbel. Ytterst trevligt! Perfekt att kunna glida ner i källaren och stycka ut två köttstycken från nassarna som hänger på kylning. Skjutna i veckan. Perfekt och samtidigt lite weird att ha en slaktbod next to tvättstugan. 

Tränat. Packat. Städat. Nu rullar vi mot Stockholm för ett dygn på Finlandsfärja kombinerat med Gröna Lund och häng med bästa farfar. 

Hurra för semester!! HURRA!! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar