Powered By Blogger

tisdag 4 juli 2017

Hitta fönster

Med risk för att låta pretto/flåshurtig eller bara allmänt störig; men vill man, så finns det nästan alltid tid och möjlighet att träna. Så är det. 

Vill man inte träna finns det dock 788 ursäkter för varför man inte gör det; alltifrån att det är vintersolstånd till att träningskläderna har fel färg. Vill du ha en ursäkt, så hittar du den. Garanterat. Och med detta inte sagt att man inte ska vila och ha träningsfria dagar, hell yeah. Vila är ett vapen. Vila är viktigt. Och man ska definitivt vila utan dåligt samvete. Men inte nio dagar av tio. 

Till saken; idag ville jag träna, men pusslet gick inte ihop. Min käre sambo hade pt-kunder fram till sen kväll, barn skulle utfodras, hundar rastas och tvätt vikas. Gymmet var bara att glömma. Men, klockan 17.40 fick jag mitt "fönster" och passade på. Baxade ut kettlebells, yogamatta och gummiband på altanen. Rev av ett lagom oigenomtänkt pass med fokus ben och bål. Kidsen hängde med på en del övningar och fick även agera viktmagasin vid bla knäböj. 

Grannarna tittade skeptiskt över häcken och såg ut att tänka "trädgårdsarbete borde vara mer prioriterat än bulgariska utfall med tanke på hur trädgården ser ut". Förvisso. Men nu råkar det vara så att jag prioriterar starka lårmuskler framför välansade rabatter och en själ i balans framför en välklippt gräsmatta. 

Träning behöver inte alltid ske på gymmet. Och träning behöver inte alltid vara så himla seriöst och välplanerat. Hitta ditt "fönster" och fyll det med nåt fysiskt som du gillar; en hetsig dans till senaste latinohitsen, en cykeltur till en stadsdel du aldrig besöker eller varför inte svinga kettlebells i takt med grannens gräsklippare?

Du väljer. 


2 kommentarer:

  1. Yeah! Igår blev det ett simpass i en spegelblank sjö i solnedgång. Två av tre barn sov, och jag hade visat svärmor hur hon startar storytel på min IPhone. Njöt av varje simtag! Möttes av kaos, då lillan vaknat hungrig och stora tjejen ville spela spel innan ljudboken. Av med våtdräkt, amma, spela spel, käka och sen sova fantastiskt gott! Hittar också alltid träningstillfällen framför maskrosorna ☺️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart Elin! Simning i spegelblank sjö låter som fantastisk träning!!👌🏻😍

      Radera