Powered By Blogger

söndag 4 juni 2017

Klistrigt

Våra kids älskar YouTube. Dom älskar att kolla på, vad jag anser vara, ytterst ointressanta vloggar (märk väl, inte bloggar) och klipp; på folk som testar glass, åker karuseller på Legoland eller betygsätter foundations. Jag somnar eller hamnar i koma efter exakt två minuter när jag tvingas titta på detta skräp, men troligtvis tillhör jag inte målgruppen för klipp på 14-åringar som testar årets lypsyl-smaker. 

Idag lånade Maja, olovandes, min telefon för att spela in en film. En film som visade sig vara "Dagens hårtips". Troligtvis starkt influerad av nån fjortis på YouTube som jag inte kan namnet på. Majas heta tips var att pensla håret med glitterlim. GLITTERLIM. Inte lite lim, utan det uppmanades att "lägga på rejält". Jajamän, då får du en härlig frisyr som glittrar. Och så kan vi sprida härligheten till den breda massan på YouTube. 

Jag snudd på avled när hon kom ut i köket och stolt visade upp frisyr och tillhörande film. Det var bara att raskt börja googla "hur får man bort lim i hår" och det hetaste tipset var sprit. Så nu doftar 8-åringen "Gammeldansk" i benan. Och glittret är långt ifrån borta. 

Det där med vara förälder alltså. En utmaning. Överväger starkt YouTube-förbud framöver och enbart lek med pedagogiska leksaker i trä och andra naturmaterial. Fan, vad poppis jag kommer bli...

Klipp från filmen, penslingen av lim har inletts... 


1 kommentar: