Powered By Blogger

söndag 12 februari 2017

Frid och mindre frid

Söndag. Blev väckt kl 06.30 av ett barn som drömt mardrömmar om trollkarlen som var med i mello. Antar att det var Roger Pontare eller möjligen Hasse kvinnaböske Andersson. Otäck var han hur som helst. 

Och tidigt uppgång innebär lång dag och mycket tid. Således knöt jag på mig löparskorna direkt efter frullen och hämtade upp min vän Sofia. Vi drog till Vidingsjö och sprang LOK-milen på morgonkvisten. En minusgrad, lätt snötäckta stigar och en skog som var så fridfull att hjärtat gjorde jubelvolter. 

Yoga i all ära, men min absolut bästa avkoppling och meditation är löpningen; ben som trummar på i jämnt tempo, andning som är djup och lungor som fylls av hög och syrerik luft. Och så skog, skog och skog. Underbart.

Hem och styra lunch och fixa iordning barn för kalas på Leos lekland. Fylla bilen med fyra barn och swicha ut till Tornby. Inte så meditativt. Tre timmar fullt röj, jag hade en plan på att sitta och jobba med en kopp kaffe i caféet, den planen gick käpprätt åt skogen. Istället har jag krupit i tunnlar, hoppat på studsmattor och åkt rutschkanor som jag inte alls vågade åka. 

Och förstås hade jag gjort generalfelet att ta på mig alldeles för tajta och låga jeans. När ett okänt barn, som kröp bakom mig i tunneln, gormar "är du en spargris, man kan stoppa pengar i din rumpa", ja då vet man att jeansen är av helt fel snitt för leklandsaktivitet. Herregud. 

Hem. Styra middag. Styra nästa veckas planer. Flera jobbresor med övernattning kräver planering. Packa skolväskor, övernattningsväskor, gympapåsar och jobbgrejer. På't igen bara. 

Fridfullt
Mindre fridfullt

2 kommentarer:

  1. Å jösses,du fick en aktiv em, hihi.. jag låg i soffan flera timmmar efter vår löpning 😊. Puss

    SvaraRadera