Powered By Blogger

måndag 27 april 2015

Författardrömmar

Idag har jag varit på "lunchklubben" på visualiseringscenter i Norrköping. Jag åt svingod lax, minglade med Norrköpings mest drivna entreprenörer och nätverkade med en rad trevliga människor.

Efter lunchen var det ett kort föredrag av författaren Emelie Schepp som skrivit kriminalromanen "märkta för livet" som sålt i en sissodär 100 000 exemplar. 

Hon berättade om sin resa: jobba heltid och ha två kids men ändå bestämma sig för att toppa livspusslet med att skriva en bok. Sagt och gjort, hon ställde klockan på 04.30 och skrev två timmar innan barnen skulle till dagis, fick dock inte sin bok utgiven och bestämde sig då för att ge ut den på eget förlag. Två år senare sitter hon på ett fett kontrakt med ett erkänt bokförlag och hennes bok är översatt och såld till ett tiotal länder. 

Herregud, vilken superkvinna. Rodda heltidsjobb och barn, skriva böcker och dessutom vara galet snygg och trevlig. Och hennes hårsvall, jag är grymt avundsjuk! 

Men främst imponeras jag av människor som följer sin dröm och vägrar ge upp. Som tar motgångar som ytterligare bränsle och kämpar ännu lite hårdare. Och som når målet. 

Bild lånad från Emelies blogg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar