Powered By Blogger

onsdag 3 januari 2018

Nytt år och Disney

Vi firade nyår i Fort Lauderdale, 26 grader  varmt och helt fanatiskt. Vi drack bubbel och åt snittar nere på vår brygga och skålade in nyåret klockan 18.00, då klockan var 24.00 hemma i Sverige. 

Patric grillade oxfilé till hela gänget och så avslutade vi med en riktig amerikansk dessert; glass, färska jordgubbar, grädde, marshmallows, kola- och chokladsås, bananer och M&M. Mums! 2017 avslutades verkligen på bästa tänkbara sätt, vilket crescendo🎉
 

På nyårsdagen packade vår familj ihop oss och körde till Orlando, med fokus på Disneyworld. Vi hade koll på att temperaturen skulle vara betydligt lägre där uppe, men seriöst, den gick från 26 grader till 4 plusgrader, på 25 mil. Det var nåt köldrekord och tal om att parkerna skulle vara stängda, men som tur var stängdes bara Disneys vattenpark. 

Om vi hade packat med vinterkläder till Florida? Nope. Mest shorts och linnen. Så vi fick vackert bege oss till närmsta mall och försöka hitta varma kläder, vilket inte var det lättaste. Vi köpte långkalsonger, fleecebyxor, mössor, vantar och dunvästar. Inte för att dom var snygga, utan enbart för funktionen. 


Så. Disneyworld. Vad ska man säga? Det mest amerikanska av allt. Vi valde parken Magic Kingdom, som är "ursprungsparken" med det kända slottet. Det är inte gratis entré direkt, för oss fyra kostade inträdet typ 4500 tusen😱. 

Plus och minus med Disney World, om ni frågar mig;

Bra; 

• Paraden. Maffig som tusan och häftigt att få se alla Disneykaraktärer glida förbi på påkostade vagnar.

• Fyrverkeriet. Stort och extremt vackert. Dom sparade inte på krutet, om än säger't. Häftigt att se denna show i mörkret och med slottet som kuliss. 

• Logistiken. Amerikanarna kan verkligen forsla många människor effektivt. Vi åkte både tåg och båt för att komma till parken från parkeringen, gick oerhört smidigt. 

Mindre bra;

• köerna. Seriöst. Till vissa attraktioner var det 2,5 timmes kö. Sånt suger musten ur en. Och barnen. 

• mängden folk. Det var så mycket folk att det var snudd på omöjligt att hitta nånstans att äta. Till sist fick vi kasta i oss en burgare i farten. En burgare som vi köade 40 min för att köpa.

• vädret. Jag är övertygad om att upplevelsen blivit annorlunda i 20 grader och sol. Nu var fokus på att hålla sig i rörelse för att inte frysa ihjäl. 

Summa summarum, häftigt att få uppleva Disneyworld, men väder och köer var en utmaning! 

Nu blir det amerikansk frulle innan vi styr kosan mot Fort Lauderdale igen. Imorgon åker vi hemåt, skulle gärna stanna en vecka till!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar